Hvilket Gaming Headset skal jeg vælge?

Hvordan vælger man et gaming headset?

Et gaming headset er ikke bare et headset. At sidde med et gaming headset i en time er blot en ting. Men at sidde med det i mange timer hver eneste dag, mange år i træk, det er noget helt andet. Når man er på udkig efter et nyt gaming headset til sin gaming oplevelse, er det super vigtigt, at man vælger helt rigtigt ud fra ens egne præferencer. Det kan være super svært at finde rundt i, hvilket gaming headset man skal vælge. Derfor hjælper vi dig her med at finde det gamer headset, som passer netop til dine behov i gaming verdenen.

Her kan du tage et kig på vores store udvalg af gaming headsets.

Et komfortabelt headset er et godt gaming headset

Når du kigger efter nyt gamer headset, er noget af det vigtigste, at det sidder komfortabelt på hovedet. Du kommer nemlig højst sandsynligt til at sidde med det på i mange timer i streg. Derfor er komfort en topprioritet. Det skal altså hverken belaste rundt om ørene eller oven på hovedet. 

Dette kan være super svært at teste online. Derfor anbefaler vi, at man kommer ind i vores butik og tester, hvilket gaming headset der passer bedst til dig. 

Komfort er ret svært at teste online, men det er muligt. Vi har en masse headsets hos Geekd, som vi kan anbefale til stort set alle. Mange brands, som udvikler headsets, udvikler jo headsets til at passe til de fleste. De fleste headsets kan tilpasses til ens hovedform, hvilket er meget afgørende for komforten ved headsettet.

Gaming headsets vi altid anbefaler: 

Lydisolering i et gaming headset

Hvad er lydisolering, og hvorfor snakker alle om det, når det kommer til gaming headsets? 

Lydisolering hjælper med at blokere for omverdenen og fokusere lyden til dine øre, så du får den bedst mulige lyd. Lydisolering går ind og tager lyden fra omverdenen og sender de modsatte frekvenser til dine øre - det fungerer nærmest som en udligning. 

På den måde kan man udføre støjreduktion på omverdenen, samtidig med at man fokuserer lyden fra headsettet (fra dit spil, din musik eller dine venner over discord). Det fungerer super godt til gaming headsets i den forstand, at jo mere fokus man får på lyden fra sit spil, jo mere koncentreret bliver man også i sit spil - hvilket er med til at øge ens niveau. 

Et lydisolerende headset kan derfor gøre dig bedre til diverse spil, som kræver intens koncentration. Det kan fx være Counter-Strike Global Offensive (CS:GO), Call Of Duty, Valorant, Fortnite eller andre lignende FPS-spil med høj intensitet. 

Et lydisolerende headset kan både bruges i gaming universet men også som hverdags headset, hvis man er på en kedelig bus eller tog-tur eller rejser med fly. Her er det også godt til at blokere for omverdenen, så man kan slappe af i larmende omgivelser.

Trådløst gaming headset 

Der er meget snak om, hvorvidt et trådløst headset er godt til gaming, eller om man skal holde sig til kablede gaming headsets. Her hos Geekd har vi de bedste gaming headsets fra begge verdener. Vi giver dig her hos Geekd pros and cons for, hvorvidt man skal vælge et trådløst gaming headset eller et kablet gaming headset til den mest optimale gaming oplevelse.

Fordele ved trådløse gaming headsets

  • Ledninger kommer ikke i vejen, når man sidder og gamer. Hvem har ikke prøvet at rive et glas vand på gulvet - eller endnu værre udover tastaturet - fordi man lavede en forkert bevægelse med sit kablede headset?
  • Fri bevægelighed. Du kan rejse dig fra stolen i loading screen og stadig være med på Discord. Når spillet starter, kan du ligeledes høre det fra spillet, også selvom du ikke sidder i stolen og kigger. 
  • Kan også bruges til andre devices. Når du først har investeret i et trådløst headset, kan du connecte det til alle dine devices. Fx dit TV, din telefon, din tablet osv. 

 

Ulemper ved trådløse gaming headsets

  • Skal oplades, før det virker. Kan potentielt løbe tør for strøm midt i et game. 
  • Bluetooth delay: Nogle gange vil du opleve, at lyden gennem dit trådløse headset ikke er i sync med spillet. Det resulterer i et delay mellem spillet og lyden. Hvis du kræver øjeblikkelig responstid fra dit game, skal du derfor kigge efter et kablet headset.
  • Er typisk lidt dyrere end kablede headsets

Se os når vi tester gaming headsets Her.

Se evt. vores ultimative guide til dit næste PC setup.

Find dit nye Trådløse Gaming Headset.

Find dit nye Kablede Gaming Headset.

Hvilket gaming brand skal jeg vælge? 

Når det kommer til brands indenfor gaming headsets, så vil der altid være nogle brands, som er længere i processen end andre mht. hardware udvikling. Vores erfaring er, at Steelseries helt klart er et af de førende headset-brands på markedet. Dette skyldes, at Steelseries headsets har langt bedre hardware end mange andre brands og at deres team er langt længere i processen om at udvikle nogle af de bedste gaming headsets på markedet. Derudover er Steelseries et dansk brand, hvilket gør det ekstra fedt at støtte i vores optik.

En anden nævneværdig faktor er, at Steelseries er det førende brand, når det kommer til headsets i Esport universet. Der er ekstremt mange Esports teams, som benytter sig af Steelseries headsets,  fordi de generelt er udstyret med bedre hardware og er udviklet for at øge ens gaming oplevelse.Samtidig har Steelseries vundet adskillige priser på mange af deres gaming headsets. Dette er fuldt fortjent i Geekds optik.

For at det hele ikke bare skal blive en stor ros af, hvor godt Steelseries kan producere gaming headsets, så synes vi også, at brands som HyperX og Logitech gør det godt indenfor gaming headset universet. Hvis du er på udkig efter et trådløst headset, kan vi anbefale et af Logitechs trådløse headsets

Hvis du dog er på udkig efter et gamer headset, som kan øge dit niveau i dit high-intensity gameplay, så ville vi anbefale et af de prisvindende Steelseries gaming headsets, som vi har på vores shop.

Her kan du se en video, hvor vi tester Gaming headsets og sammenligner dem med gaming headsets fra Wish:

Hvorfor kan jeg ikke bare bruge min højttaler som lyd til gaming? 

Dette er noget vi ikke anbefaler hos Geekd - nu skal vi fortælle hvorfor. 

Når det kommer til gaming og spilverdenen, er lyd utroligt vigtigt. Det er det for den sags skyld også i filmverdenen. Lyd og billede er begge lige store faktorer for at få en god gaming oplevelse. Et godt billede på din skærm er altså 50% af oplevelsen, og lyden udgør de andre 50%. 

Derfor er det utroligt vigtigt, at man får den bedste lyd, som overhovedet er muligt. Denne lyd kan man udfra vores erfaring ikke få, hvis man benytter sig af højttalere eller et anlæg. Dette skyldes, at responstiden kan være langsommere, lyden kan være forstyrret af omgivelser, og samtidig er lyden ikke lige så fokuseret ved gaming højtalere som ved et gaming headset. 

Lyden i et gaming headset er kodet ned til mindste detalje til at være fokuseret præcist til den placering, lyden kommer fra inde i dit spil. Det vil sige, at hvis der er en modstander bag dig, som skyder dig, så ville du ikke opfange dette med en gaming højttaler, som står foran dig på skrivebordet, før det er for sent. En højttaler kan være super god, til når du har venner på besøg. 

Derfor vil vi i Geekd anbefale, at du både har en fed gaming højttaler, til når du har venner på besøg eller skal høre musik (da musik bare er federe at høre på en højttaler), og så et gaming headset til når din gaming oplevelse bliver en lille smule mere intens og kræver lidt mere fokus.

Du kan finde vores store udvalg af gaming højttalere her

Du kan også finde vores store udvalg af gaming headsets her.

Hvis du er på udkig efter et nyt gaming setup eller en ny gaming pc til dit gaming værelse, kan du finde vores store udvalg af gaming computere her.

Leave a comment

All comments are moderated before being published