Alt du skal vide om et mekanisk keyboard

Hvorfor vælge et Mekanisk Tastatur til Gaming?

Et mekanisk tastatur bruger ikke store plastik membraner some normale keyboards, men i stedet nogle specielle switches til hver enkelt tast i det mekaniske tastatur. Dette gør at tastaturet er utrolig hurtig til at respondere på de inputs du kommer med, hvilket er fordelagtigt til både gaming eller skrivearbejde på computer.

Forskellen på et traditionelt keyboard og et mekanisk

Der er forskel på normale tastaturer og dem, der kaldes mekaniske, og det er hovedsagelig i deres skrivemekanismer.


Normale tastaturer afhænger typisk af en membranmekanisme, hvilket er dette stykke gummi, der adskiller tasten fra printkortet/PCB.. Når en tast trykkes, kontakter den PCB'en og fuldender kredsløbet, som derefter sender signalet til din computer og konverterer det til et tegn.


Mekanisk keyboard som gaming tastatur

Der er mange grunde til, at du bør kigge efter et mekanisk tastatur. De bruger nemlig ikke plastikmembraner, men har i stedet nogle helt specielle switches til tasterne. 


Det betyder, at tastaturet reagerer utrolig hurtigt på dine tryk og kan følge med selv de hurtigste hænder på tasterne. Det gør både skrivearbejde og gaming meget lettere. Et mekanisk tastatur kan altså bruges både som gaming tastatur og på arbejdspladsen.


Men netop dette gør at et mekanisk tastatur eller et mekanisk keyboard er fuldkommen perfekt til netop gaming og det er også noget vi helt klart ville anbefale her fra Geekd hvis man er på udkig efter et nyt Gaming tastatur til sit gaming setup. Vi ville til enhver tid anbefale et mekanisk gaming tastatur da det reagerer hurtigere på tasterne og gør spiloplevelsen hurtigere og bedre end hvis man brugte et mere traditionelt keyboard til sit gaming setup.

Hvordan vælger man sit gaming tastatur?

Når du vælger dit gaming tastatur til dit gaming setup er det utroligt vigtigt at du finder det tastatur som passer bedst til dine behov. Dette kan være meget varierende eftersom nogle gamere vil have et tastatur som larmer, nogen vil have et tastatur som har nemme taster at trykke ned, nogen vil have et mini keyboard som er nemt at have stående og som ikke fylder så meget og nogle vil have mange forskellige hotkeys og keybinds og lir så og sige.


Det er utroligt forskellige hvad du skal vælge men vi har lavet en kort video som forklarer hvilke gaming tastaturer som passer til hvilke behov.

Se vores videoguide her: [Hvilket Tastatur Skal Jeg Vælge?]

Derudover kan man også se vores Top 10 over tastature som vi ville anbefale i 2022. Denne liste giver også et godt indblik i hvilket gaming tastatur man skal vælge.

Se vores Top 10 Gaming Tastatur video her: [Top 10 Gaming Tastature 2022]

Skal jeg vælge et småt eller et større tastatur?

når det kommer til størrelsen af tastaturet så er det meget op til smag og behag. Hvis du spiller spil som Counter Strike eller Fortnite hvor det handler om at være hurtig med musen, så er der mange gamere som foretrækker et mindre tastatur da der dermed er mere plads til bevægelighed med musen. Hvis du spiller spil hvor det ikke nødvendigvis handler om at være hurtig så ville vi anbefale et større tastatur hvor der er flere funktioner.


Er lys i et tastatur vigtigt?

Når det kommer til gaming lys og rgb lys i dit gaming tastatur så det 100% op til dig selv hvad du har lyst til at have. Lys kan være super sejt og cool at have meget af og hvis du spørger en ægte gamer så kan man nærmest ikke få for meget. Så det er egentlig ret meget smag og behag når det kommer til gaming lys og rgb i sit gaming tastatur.

Hvilke Switches skal jeg vælge?

Igen kommer det meget an på hvilket klik du aller bedst kan lide. Det kan være super svært at vælge hvilken switch man mest er til, men som udgangspunkt handler det om den lyd det udsender. Vil du gerne have et larmende tastatur så du virkelig kan mærke at du er flyvende når du spiller? Eller vil du være lidt mere lowkey med et mindre larmende tastatur så vennerne rent faktisk kan høre dig over discord imens I spiller? Det er smag og behag.

Hvis du nu er klar til at vælge det perfekte tastatur for dig, så kan du udforske vores store udvalg gaming tastaturer.

Leave a comment

All comments are moderated before being published