gamer setup med lilla rgb lys

Står du over for udfordringen med at sætte din computer op så den fungerer perfekt fra start? Hvis du aldrig har prøvet at sætte en computer op, så har vi lavet den perfekte guide til jer!

Med denne digitale guide har du mulighed for at sørge for alt er korrekt opsat og nogle gode fif til hvad du skal gøre efter opsætningen, så du kan komme i gang med din gaming!

Hvad handler guiden om?

Som nævnt så handler denne guide om de hyppige problematikker, som du kan støde på, når du skal sætte din computer op.

Det er alt fra hvordan du tilslutter en skærm, tastatur eller mus op, om strømforsyningen er tændt og hvad du skal gøre hvis der er sket en fragtskade og meget mere!

Det skal du vide inden du starter med PC-opsætning

Inden du tager hul på rejsen mod at opsætte din nye Gaming-PC, anbefaler vi at læse den digitale guide du får sendt på mail igennem, men også have en forståelse for de grundlæggende elementer af din PC. Det er specielt vigtigt at vide om du har købt en computer med eller uden et dedikeret grafikkort.

Se videoen!

Se hele guiden her!

Du har mulighed for at se hele guiden her!

Opsætning af Windows

Alle PC’er på Geekd kommer med Windows installeret. Det eneste du skal gøre at indtaste den licenskode, som kommer med PC’en. Det er stykke papir, hvor nede i bunden har en 25 cifret lang kode med en stregkode under den. Når du kommer til felt, hvor du skal aktivere licensen, er det nemlig denne kode du skal bruge. Derfor er det vigtigt at du ikke smider kassen eller papiret væk, så du undgår at miste koden.

Det er essentielt at teste systemet grundigt efter installationen for at sikre, at alle drivere er korrekt installeret og fungerer optimalt. Opdateringer spiller en væsentlig rolle i vedligeholdelsen af et sikkert og stabilt system.

Software og drivere til din PC

For at sikre den optimale funktionalitet af din PC, er det essentielt at installere og opdatere relevante softwareprogrammer og drivere. Disse elementer fungerer som bindeled mellem din computers hardware og de opgaver, du udfører, og det er derfor vigtigt, at de altid er aktuelle og kompatible med dit system. En forsømt driveropdatering kan føre til ydelsesproblemer eller i værste fald systemnedbrud.

Det er desuden vigtigt at bemærke, at producenterne regelmæssigt frigiver opdateringer til deres drivere for at afhjælpe sikkerhedshuller eller forbedre ydeevnen. At vedligeholde software og drivere er ikke blot en engangsproces, men en løbende opgave, som kræver opmærksomhed for at optimere din PC’s præstationer og sikkerhed.

Hvilke Game Launchers Skal Downloades?

Når du har opsat din nye gaming-PC, er det tid til at downloade de nødvendige game launchers, så du kan få adgang til dine favoritspil. Her er en liste over de mest populære game launchers, som enhver gamer bør have installeret:

 1. Steam
  Steam er uden tvivl den mest populære game launcher og digital distribution platform til PC. Med tusindvis af spil tilgængelige, fra AAA-titler til indie-spil, er Steam et must-have for enhver gamer. Derudover tilbyder Steam også community-funktioner, modding support, og ofte store rabatter under deres sæsonudsalg.

 2. Epic Games Store
  Epic Games Store er kendt for sine eksklusive titler og regelmæssige gratis spil. Selvom deres bibliotek ikke er lige så omfattende som Steams, har de nogle af de mest populære spil på markedet, såsom Fortnite og eksklusive titler som "Hades" og "The Outer Worlds".

 3. Origin
  Origin er EA's game launcher og butik. Hvis du er fan af EA's spil som "FIFA", "The Sims", eller "Battlefield", er Origin nødvendigt. De tilbyder også EA Play, et abonnementstjeneste der giver adgang til et stort bibliotek af EA's spil.

 4. Ubisoft Connect (tidligere Uplay)
  Ubisoft Connect er nødvendigt for at spille Ubisoft-titler som "Assassin's Creed", "Far Cry", og "Rainbow Six Siege". Udover at tilbyde deres egne spil, har Ubisoft Connect også belønningsprogrammer, der kan give dig ekstra indhold og fordele i dine spil.

 5. Battle.net
  Battle.net er Blizzard's game launcher og er hjemsted for populære spil som "World of Warcraft", "Overwatch", "Diablo", og "Call of Duty". Battle.net tilbyder også robuste social funktioner og cross-game chat, hvilket gør det nemt at holde kontakt med venner på tværs af spil.

 6. GOG Galaxy
  GOG Galaxy er GOG.com's game launcher, kendt for sine DRM-fri spil. Udover at tilbyde et stort bibliotek af både klassiske og nye spil, giver GOG Galaxy dig også mulighed for at samle dine spil fra forskellige platforme i én launcher, hvilket gør det lettere at holde styr på dit spilbibliotek.

Hvordan Installerer Man Game Launchers?

Installation af game launchers er som regel en enkel proces. Besøg blot den officielle hjemmeside for den ønskede launcher, download installationsfilen, og følg instruktionerne på skærmen. Her er links til de officielle sider for hver launcher:

Når du har installeret dine foretrukne game launchers, er du klar til at downloade og spille dine yndlingsspil. Sørg for at holde dine launchers opdaterede, da opdateringer ofte indeholder vigtige sikkerhedsrettelser og nye funktioner.

Essentiel software til hverdagsbrug

Basal software er fundamentet for produktivitet.

Effektivt arbejde på en personlig computer kræver en solid fundament af software. Det er kritisk at vælge software, der tilgodeser ens specifikke behov. Til dagligdags brug inkluderer dette typisk kontorpakker, e-mail klienter, webbrowsere og sikkerhedsløsninger. Nøglekomponenten her er at sikre, at disse applikationer er opdaterede og sikre for at mindske risikoen for sårbarheder. For at gøre det så hurtigt som muligt at installere alle de nødvendige programmer på din nye PC, anbefaler vi at tjekke hjemmesiden Ninite ud. Her kan du vælge alle de programmer du ønsker, og downloade dem ned på en gang, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge din PC til at game med.

Et vitalt værktøj, som vi hos Geekd virkelig anbefaler er et pålid eligt antivirus program. Vi er samarbejdspartnere med ESET, som er et dansk antivirus firma, og du har mulighed for at få en måned gratis her.

Opdatering af drivere for optimal ydeevne

Drivere er fundamentet for enhver PC's funktion.

De tjener som en bro mellem hardwarekomponenter og styresystemet, hvilket sikrer at hardare og software spiller sammen. Uden opdaterede drivere kan computeren opleve stabilitetsproblemer, nedsat performance eller manglende funktionalitet. Derfor er kontinuerlig og opmærksom håndtering af driveropdateringer afgørende. I avancerede tilfælde kan forældede drivere endda kompromittere systemets sikkerhed ved at udgøre potentielle indgange for trusler. Hvis du har Nvidia grafikkort er det anbefalet at downloade deres drivere og hvis det er AMD, så skal du downloade deres drivere.

Personalisering af din brugeroplevelse

For at imødekomme den individuelle brugers specifikke behov, har vi opbygget denne guide med en dybdegående tilpasning i fokus. Ved at analysere dine præferencer og systemkrav, sikrer vi en personaliseret rådgivning, der afspejler din unikke konfiguration og brugsscenarier. Dette tillader en mere effektiv opsætning og en brugeroplevelse, der er skræddersyet til dine behov, hvilket i sidste ende forbedrer din interaktion med dit PC-setup.

Tilpasning af skrivebordet og startmenuen

Når det kommer til brugertilpasning af ens digitale arbejdsrum, er der få elementer så centrale som skrivebordet og startmenuen. Disse integraler grænseflader danner rammen om vores digitale interaktioner og bevægelse mellem programmer og filer. Deres tilpasning bør derfor være en prioritet for at sikre den hurtigste og mest intuitive adgang til ressourcer.

En velorganiseret startmenu fremskynder effektiviteten markant. Ved at skræddersy startmenuens layout og pinne de mest brugte apps, skaber du et flødelejende og tilpasset brugerflow.

Ligeledes kan skrivebordet konfigureres for at afspejle individuelle præferencer. Elementer såsom ikonernes størrelse og placering, baggrundsbilleder (og eventuelle diasshow), samt widget-funktionaliteter kan finjusteres for optimal funktionalitet.

Vores guides tilbyder trin for trin anvisninger på, hvordan man tilpasser skrivebordet og startmenuen, inklusive tips til at udnytte systemets egne værktøjer samt tredjepartssoftware, der kan øge tilpasningsmulighederne yderligere.

Med detaljerede vejledninger kan brugere håndtere komplekse tilpasningsprocesser, der normalt ville kræve teknisk indsigt, og implementere ændringer, der forbedrer den daglige PC-brug.

Effektiv tilpasning af din startmenu og skrivebord opnås gennem en balance mellem funktionalitet og æstetik. Vores guide tjener som din navigator gennem de myriader af tilpasningsmuligheder - få mest muligt ud af dit virtuelle arbejdsområde

Leave a comment

All comments are moderated before being published